Ett leende får dig att smälta

29 mars 2019
Leif Ericson
Ett leende får dig att smälta

Även om dagen har varit miserabel för att regnet förvärvat dina nya (och hutlöst dyra) kläder, även för att du tappat bort mobilen i tunnelbanan och även för att du är på väg till en urbota tråkig konferens med blädderblock och diagram, så kan allt kvickt förändras. För du måste erkänna att det väcker glädje och känns värmande om du blir mött av ett glatt leende, när du kommer till konferenslokalen.

Leendet ger ett sug i magen och etsar sig fast på näthinnan. Drömmen om att själv visa upp ett så vänligt leende finns ju alltid. Men hur kan det vara att en del människor har så vackra leende medan andra är mer strama om läpparna och inte alls visar något av tänderna? Hemligheten är i de allra flera fall en tandreglering. Du tänker då kanske på alla amerikanska filmer, där var och varannan tonåring har munnen full av ståltråd? Ja, det är ett sätt att reglera tänderna – eller justera dem så att de ger plats åt varandra.

Tänderna ska sitta rätt

Kom ihåg att det är endast om tänderna sitter på sin rätt plats som det blir lätt att rensa dem och sköta dem. En tandställning får inte munnen att se ut som Jaw i den gamla James Bond-filmen. Nej, moderna tandställningar är mer eller mindre osynliga! Du kan få en tandställning som sitter fast på baksidan (alltså insidan) av tänderna. Ett annat modernt alternativ är en mycket tunn och genomskinlig skena som enkelt byts var 14:e dag. Hos Letandreglering väljs den lösning som passar bäst för din vardag. Det är endast i sällsynta fall som någon tand måste korrigeras med slipning eller dras ut för att tänderna ska kunna regleras till ett vackert leende. Om du kontaktar kliniken i dag, kan du ha ett nytt leende redan inom ett år.

Fler nyheter